Eten voor je kind van 2 jaar

Voor je kindje van twee is variatie en regelmaat in eten zeer belangrijk. Om je kindje kennis te laten maken met zo veel mogelijk soorten eten zorg je ervoor dat je bijdraagt aan een goede smaakontwikkeling. Je kindje leert nu naast de basis smaken ook meer bijzondere producten eten met een sterkere smaak. Alleen producten met een hoog zoutgehalte en rauwe producten zijn niet aan te raden. Het variëren in producten is daarnaast belangrijk om zo voldoende nutriënten binnen te krijgen. Door af te wisselen zorg je voor een divers aanbod in verschillende vitaminen en mineralen. Eten kind 2 jaar, waar doe je goed aan?

Kennis maken met verschillende producten

Als je kindje kennis laat maken met nieuwe producten dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt het los geven of juist in de maaltijd verwerken. Smaken heb je in de eerdere maanden gecombineerd in papjes en hapjes. Nu kun je al echt maaltijden geven waarbij je de klassieke aardappelen, groente en vlees of vis kunt geven. Je kunt ook een wokschotel geven of een pastamaaltijd. Best veel is te combineren tot een lekkere maaltijd. 

Verschillende maaltijden op een dag

Als je kindje twee jaar is mogen 6 maaltijden per dag gegeven worden. Hieronder valt natuurlijk ontbijt, lunch en avondeten. Tussendoor mogen dus ook kleine maaltijden gegeven worden. Afhankelijk van je kindje zal dit een paar stukjes fruit zijn of bijna een heel stuk fruit. Per kind verschilt namelijk hoeveel je kindje opeet van de maaltijden. Je kindje hoeft niet per se een heel bord leeg te eten. Als je kindje weinig eet dan hoef je geen extra tussendoortjes te geven.

Je kindje zal van de maaltijden die je geeft uiteindelijk meer gaan eten. Zorg wel dat je de maaltijden op vaste tijdstippen geeft. Voorkom daarbij wel dat je kindje te moe is voor het eten. Hierdoor is meer energie over voor de maaltijd. Als je niet te lang aan tafel zit en geen afleiding creëert zoals de tv, dan zal dit de eetlust ook bevorderen. Kijk voor tips op https://frootie.nl/.

Geef een antwoord