Zelf tuiniere of een hovenier inschakelen?

Het voorjaar komt er alweer bijna aan, en je kunt alweer wat kleine klusjes doen in de tuin als het eerste zonnetje schijnt. Alle oude en verdorde bladeren en bloemen kunnen de groene bak in. De bestrating kan al worden schoongemaakt en er zijn al struiken die gesnoeid mogen worden. Er zijn heel veel mensen die genieten van het tuinieren. Toch zijn er ook mensen die het vreselijk vinden. Het liefst zouden zij een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Met veel bestrating en weinig groen. Toch zal je altijd je beplanting moeten bijhouden om het mooi te houden en zodat het allemaal niet te groot wordt. Jouw potten mogen in het voorjaar weer bijgevuld worden en het terras schoongeveegd.

Hovenier

Je kunt voor deze klussen een hovenier inschakelen. Een hovenier kan ook een mooie nieuwe tuin voor je aanleggen, of een gedeelte van de tuin aanpakken. Ook leggen zij bijvoorbeeld vijvers, terrassen, paden en omheiningen aan. Dit zijn klussen die vaak te zwaar zijn voor een persoon zoals jij en ik. De hovenier heeft de spullen en de materialen hiervoor, zodat de klus in een korte tijd geklaard is. Een hovenier leiden kan ook jouw bedrijf van dienst zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een afspraak maken om eens per maand de bedrijfstuin te onderhouden. Zo blijft het terrein om je bedrijfspand netjes voor je klanten en als je zelf naar buiten kijkt.

Werkzaamheden

Een hovenier in Lisse bijvoorbeeld, kan heel handig zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan het onderhouden van je grasveld door middel van maaien en verticuteren. Zo kunnen zij de bomen in jouw tuin kappen of snoeien. Ook kunnen zij in het voorjaar jouw tuin helemaal klaar maken voor het nieuwe seizoen. Dan wordt het onkruid en het oude plantengoed verwijderd, de tuin wordt bemest en eventueel worden er nieuwe planten of bolletjes gezet zodat er geen lege plekken ontstaan in jouw tuin. En als je een vijver hebt, kunnen zij deze schoonmaken en onderhouden.

Geef een antwoord