Zorg aan huis Terneuzen

Het kan zijn dat jij of een van jouw naasten op zoek is naar zorg aan huis in Terneuzen. Zorg aan huis kan nodig zijn om verschillende redenen. Bij een verstandelijke handicapt, een psychiatrische aandoening, of simpelweg bij ouderdom kan het moeilijk worden om zelf alledaagse handelingen uit te voeren. Daarom kan professionele zorg aan huis hierbij helpen. Door middel van verbinding en vertrouwen wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarbij zowel verzorger als verzorgde zich comfortabel voelen in elkaars bij zijn. Dit is dan ook de basis voor goede en professionele zorg.

Werkwijze

Om deze veilige omgeving te creëren is het heel belangrijk dat beide partijen goed met elkaar communiceren. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor de goede zorg aan huis. Dit klinkt misschien gek, maar de verzorger kan alleen goed werk verrichten als de verzorgde duidelijk aangeeft waar hij of zij wel of heen behoefte aan heeft. Het duidelijk uitspreken van jouw wensen en behoeften is dan ook de eerste stap van zorg aan huis in Terneuzen. De verzorger zal hiernaar luisteren, hier rekening mee houden en ook duidelijk aangeven als niet niet mogelijk is. Zo weet jij ook altijd waar je aan toe bent en wat je kan verwachten. Vanuit de kernwaarden geduld, openheid en betrokkenheid zorgen jullie samen voor een goede samenwerking en kwalitatieve zorg aan huis.

Wat voor zorg wordt er geboden?

De zorg die aangeboden wordt hangt natuurlijk volledig af van de behoefte en het persoonlijke plaatje. Iemand met schizofrenie of een depressie zal behoefte hebben aan andere hulp dan iemand met een verstandelijke beperking. Een grove greep uit de verzorging die wordt aangeboden is dan ook bijvoorbeeld hulp bij het douchen, hulp bij het naar bed gaan, het plannen van maaltijden of het innemen van medicatie. Ook kan geholpen worden in het huishouden, door bijvoorbeeld op te ruimen of door middel van hulp bij het doen van boodschappen. Wij kijken waar u behoefte naar heeft en komen u hierin zo ver mogelijk tegemoet. 

Geef een antwoord